Връзката между холин и сърдечна болест е подобно сложна.

Връзката между холин и сърдечна болест е подобно сложна.

Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Бен Грийнфийлд

Бен Грийнфийлд получи бакалавърска и магистърска степен от Университета на Айдахо в спортната наука и физиологията на упражненията; Лични сертификати за обучение и сила и кондициониране от Националната асоциация за сила и кондициониране (NSCA); Сертификат за спортно хранене от Международното общество за спортно хранене (ISSN), усъвършенстван сертификат за монтаж на велосипеди от Серота. Той има над 11-годишен опит в треньорските професионални, колегиални и развлекателни спортисти от всички спортове и както помогнаха стотици клиенти да постигнат загуба на тегло и фитнес.

Абонирайте се за подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher

Последните диетични проучвания предполагат, че повечето от нас получават само 65 до 75% от адекватния прием. Но адекватният прием може да бъде по -висок от действителните нужди за много групи. Кой е и не получава достатъчно?

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 28 септември 2021 г. 6-минутен Readepisode #637 Играйте пауза Слушайте на холине: Основно, но недостатъчно проучени ние ние сме проучени, ние сме изследователски ние, ние сме изследователни ние, ние сме изследователни ние, ние сме изследователни ние, ние сме изследователни ние, ние сме проучени, ние сме изследователни ние ние сме проучени, ние сме изследовали ние ние сме изследователни ние, ние сме проучени, ние сме изследовали ние ние сме проучени, ние сме изследовали ние ние сме проучени, ние сме изследовали ние ние сме проучени ние ние ние В момента изпитват проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox. Бързият и мръсен холин е основно хранително вещество с широк спектър от важни функции, но все още няма достатъчно доказателства за установяване на препоръчителна дневна надбавка. Докато повечето хора вероятно не са изложени на риск от дефицит, AMA поддържа добавка на холин по време на бременност, за да подкрепи развитието на мозъка на плода. Проучванията не са открили връзка между приема на холин и повишен риск от рак или сърдечни заболявания при здрави хора. Ако не друго, ролята му изглежда защитна. Поради ролята си в клетъчното делене, добавката на холин може да бъде лошо адаптирана за някои пациенти с рак.

Нека поговорим за холин: важно хранително вещество, за което може би никога не сте чували.

Какво е холин?

холинът понякога се нахвърля заедно с витамините от В и докато то това Технически не е витамин В, той споделя някои характеристики, общи за това семейство хранителни вещества. Ние, хората, имаме способността да произвеждаме холин в черния си дроб (който се нарича De Novo синтез или синтез от нови). Но не можем да направим достатъчно от него, за да отговорим на нашите нужди и затова се счита за основно хранително вещество – което означава, че трябва да го получим от диетите си.

Какво прави холинът за нас?

холинът е необходим, за да се направят много биологично важни молекули, включително фосфатидилхолин и невротрансмитер ацетилхолин. От решаващо значение е да функционират мозъчната и нервната система и играе много важна роля в ранното развитие на мозъка, както в утробата, така и в ранния живот. Всъщност новите изследвания на ролята на холин в развитието на мозъка на плода подтикнаха Американската медицинска асоциация да настоява за по -високо ниво на холин при пренатални витамини. Доскоро много пренатални формулировки дори не включват холин или го включиха само в много малки количества. AMA би искал да види 450 mg холин в пренатални състави. Едно от предизвикателствата е, че холинът е нещо като обемно хранително вещество и включването на по -високи количества в пренатала би направило таблетките много по -големи. Може да е по -осъществимо да препоръчате бременните жени да приемат добавка за холин в допълнение към пренатала си. Засега зависи от жените и техните лекари да се уверят, че тази нужда се удовлетворява. Choline има много други важни функции в организма, включително защита на черния дроб. Недостигът на това хранително вещество може да доведе до натрупване на мазнини в черния дроб, което в крайна сметка може да доведе до увреждане на черния дроб или дори рак. Вижте също: Какво е безалкохолно мастно чернодробно заболяване?

Къде получаваме холин?

Най -богатите диетични източници на холин са яйца, органични меса (като черен дроб), риба и миди, говеждо месо, свинско и пилешко месо. От източниците на растителна основа, брюкселските кълнове, броколи и други кръстоцветни зеленчуци са най-добрите ви залози.

Колко холин е достатъчен?

Добър въпрос! Choline няма препоръчителна дневна надбавка (RDA), тъй като групата от експерти, която установява тези препоръки, смята, че няма достатъчно данни, за да определи каква сума е достатъчна. Когато няма достатъчно информация за задаване на RDA, Националната академия по медицина се пука, като вместо това определя адекватен прием (AI). Това се основава на количеството, което здравите хора изглежда ядат – с предположението, че ако обикновено са здрави, те трябва да получат достатъчно. AI за холин е 550 mg/ден за възрастни мъже и 425 за възрастни жени; Малко повече, ако сте бременна или кърмите. И това се основава предимно на едно проучване, включващо само мъже, което установи, че мъжете, които получават по -малко от това количество, са изложени на риск от развитие на мастен черен дроб. Сумите за жени, деца и тийнейджъри бяха екстраполирани от това, базирани най -вече на относителния размер на тялото. Но, разбира се, жените и децата не са просто по -малки мъже. Има много важни хормонални и метаболитни разлики между тези групи, които могат да повлияят на техните нужди. Както изследователят на холин Мари Каудил от университета Корнел ми обясни, естрогенът повишава синтеза на холине в черния дроб. Така че жените в пременопауза може да се нуждаят от по -малко диетичен холин, отколкото мъжете, за да предотвратят дефицит. От друга страна, поради ролята на холин в разширяването на тъканите и развитието на мозъка на плода, бременните жени може да се нуждаят от много повече. И всъщност някои от изследванията на Caudill показват ползи за жените, които приемат два пъти по -голяма от AI препоръката по време на бременност. Като се има предвид неговото значение, аз съм нетърпелив изследователите да представят достатъчно доказателства, за да ни позволят да поставим действителни RDA за холин в различните етапи на живот. Да се надяваме, че се приближаваме до този праг. Но междувременно сме останали с този ИИ. Имаме и UL (или горна граница) за холин. Препоръчителният максимален прием е 3500 mg на ден, което е половината от количеството, за което е доказано, че причинява симптоми на токсичност. Би било доста трудно да се доближите само до това чрез диета. Трябва да ядете две дузини яйца или 35 порции месо на ден, за да стигнете до там. На практика единственият начин да се прекалява с холин е чрез добавяне – и холинът не е много широко използвана хранителна добавка.

Колко холин обикновено получават от диетите си?

Скорост Диетичните проучвания предполагат, че повечето от нас получават само 65 до 75% от адекватния прием. Но не забравяйте, че адекватният прием може да бъде по -висок от действителните нужди за много групи. И изглежда, че няма доказателства за широко разпространено дефицит на холин при здрави хора.

Вегетарианците са с повишен риск?

Може би не, казва д -р Каудил. Тези, които не ядат яйца или месо, най -вероятно получават много по -малко холин от тези, които го правят. От друга страна, според нея, те могат да получат повече бетаин, тясно свързано хранително вещество, което се среща предимно в растенията. Телата ни могат да направят бетаин от холин. Но ако получаваме много бетаин от диетите си, това може да пощади част от холената, която приемаме за други приложения. Тези с по -висок прием на бетаин теоретично могат да се нуждаят от по -малко холин. Отново са необходими още изследвания.

Има ли връзка между холин и рак на простатата?

Слушачът на хранителни диви наскоро ме помоли да разгледам това, след като попаднах на някои изследвания, показващи, че холинът изглежда увеличават риска от рак на простатата. Всъщност е малко по -сложно от това. Няколко наблюдателни проучвания при мъже с рак на простатата установяват, че тези, които са получили повече холин от диетите си, имат по -висок риск да умрат от болестта си. От друга страна, големите проучвания на популацията откриват обратна връзка между приема на холин и рак, което означава, че тези, които са получили повече холин, са имали по -малък риск. Д -р Каудил не намира това за толкова изненадващо. Холинът е много важен за клетъчното делене, обяснява тя. Това е една от причините да е толкова важно по време на бременност, когато има много висока степен на клетъчно делене. Ракът също се характеризира с висок процент на клетъчно делене, но в този случай е патологичен. Има смисъл, че хранително вещество, което подхранва здравословното делене на клетките при здрави хора, също може да подкрепи нездравословното клетъчно разделение при човек с рак. Виждали сме подобни ситуации с фолиева киселина. За общата популация фолиевата киселина изглежда е защитна срещу рак на дебелото черво. За тези с рак на дебелото черво, висок прием на фолиева киселина може да насърчи растежа на рака. Вижте също: Фолиевата киселина и рискът от рак ясно, препоръките за хранене винаги трябва да бъдат съобразени със ситуацията. Всеки с рак определено трябва да се консултира с онколога си или, още по -добре, онкологичен диетолог относно диетата си и всички добавки, които приемат.

Има ли връзка между холин и сърдечна болест?

Връзката между холин и сърдечна болест е подобно сложна. Високите нива на възпалителна молекула, наречена хомоцистеин, са свързани с повишен риск от сърдечни заболявания. Една от многото функции на холин е като метилов донор, който рециклира хомоцистеин в по -малко реактивния молекулен метионин. Така че, логично е да се мисли, че Choline ще помогне за защитата на сърцето и ще намали риска от сърдечни заболявания. От друга страна, приемът на холин може да повиши нивата на TMAO в кръвта, метаболит, който е идентифициран като възможен рисков фактор за сърдечни заболявания. Но производството на TMAO не се влияе само от диетата. Освен това се влияе от нашите микроби на червата и отчасти се определя генетично.

и тогава има това: консумация на риба, която отдавна е призната за своите сърдечни защитни свойства, повдига кръвта до много по-голяма много по-голяма част Степента от яйцата, говеждото или други храни с висок холин. И така, наистина не е ясно дали по -високите нива на TMAO в резултат на консумацията на холин (за разлика от други причини) са фактор за сърдечни заболявания.

За това, което си струва, големите проучвания на популацията не са открили връзка между холин консумация и риск от сърдечни заболявания.

Имате ли нужда от холин добавка?

Винаги съм за получаването на хранителните си вещества от храни, а не от добавки – особено когато това ни мотивира към Приоритизирайте цели храни в нашите диети. Тези, които включват яйца и/или месо в диетите си, вероятно получават достатъчно холин, за да отговорят на техните нужди.

Тези, които търсят растителни източници на холин, трябва да са сигурни, че включват броколи, брюкселско кълнове и други кръстоботи зеленчуци редовно. Но хората в определени категории-като бременни и кърмещи жени-могат да се нуждаят от повече. Не забравяйте да обсъдите достойнствата на добавката на холин с Вашия лекар.

цитати + източници Caudill MA, Strupp BJ, et al. . Добавката на майчински холин през третия триместър на бременността подобрява скоростта на обработка на информация за бебетата: рандомизирано, двойно-сляпо, контролирано изследване за хранене. Faseb J. 2018. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29217669/. Richman EL, Kenfield SA и др. Прием на холин и риск от смъртоносен рак на простатата: честота и оцеляване. Am J Clin Nutr. 2012. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22952174/. Sun, S., Li, X., Ren, A. et al. Консумацията на холин и бетаин понижава риска от рак: мета-анализ на епидемиологични изследвания. . Научни доклади. 2016. https://www.nature.com/articles/srep35547. Cho Ce, Taesuwan S и др. Триметиламин-N-оксид (TMAO) Реакцията на хранителни храни варира сред здрави млади мъже и се влияе от състава на червата им микробиота: рандомизирано контролирано изпитване. Mol Nutr Food Res. 2017. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27377678/. Meyer Ka, Shea JW. Диетичен холин и бетаин и риск от ССЗ: Систематичен преглед и мета-анализ на проспективни проучвания. . Хранителни вещества. 2017. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28686188/.

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е лицензиран лицензионен, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes на iTunes на iTunes на iTunes . Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Научете за стомашните язви, какво ги причинява, защо са опасни и как да ги лекуват.

от Sanaz Majd, MD House Call Doctor 19 септември 2013 г. 4-минутен Readepisode #132 Play Пауза Слушайте какво са язви на стомаха? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Изпитвали ли сте някога заяждаща, болна, горяща болка в стомаха точно под края на гръдната кост (костта в центъра на гърдите ви )? Вашият лекар ли ви каза, че може да страдате от язва на стомаха? Какво е? И как го получихте?

пептичните язви могат да се случат на всяка възраст. Но не всяка стомашна болка на същото място е непременно язва – така че, моля, не изпадайте в паника. И дори и да е, и е лек и не сложен, той наистина лесно се управлява по същия начин, по който се управляват киселинният рефлукс и киселини. Така че нека разберем какви са всъщност пептичните язви, какво ги причинява и как можем най -добре да се отнасяме към тях;

Какво е пептична язва?

Думата „пептика“ се отнася до всичко в стомашно -чревната (GI) система уеб страница. И можете да мислите за язви като области в GI тракта, най -вече в стомаха и тънките черва, които са възпалени и раздразнени до точката на образуване на язва, което е разпадане или счупване на кожата на кожата.

Какво причинява пептични язви?

Въпреки често срещания мит, стресът не причинява стомашни язви. Има няколко причини, поради които някои хора получават пептични язви – ето топ 3:

1. Лоши навици на начина на живот: Нелекуваните киселини и киселинен рефлукс в крайна сметка могат да ерозират лигавицата на стомаха и червата. В допълнение към пушенето и затлъстяването на цигарите, е показано, че някои храни предизвикват подобни събития:

пикантни храни Цитрусови алкохолни кофеин шоколадови домати/доматен сос мента боровинки с мазми/мазни храни

2. Противовъзпалителни лекарства: Анти-възпалените са много полезни лечения за някои болести, но когато се приемат в излишък, те всъщност могат да причинят повече вреда, отколкото полза. Причиняването на язви е един от техните потенциални странични ефекти. Някои примери за противовъзпалителни средства включват лекарства като ибупрофен, напроксен, аспирин и други често срещани лекарства.

3. Х. Пилори: Бактерията, която обикновено обитава стомаха на някои хора, може да накара язви да се образуват в други. Тази бактерия се нарича Helicobacter pylori, или H. pylori за кратко.

И така, ако лигавицата на корема ви е ерозирана, можете да попитате? Защо има значение? Как дори бихте знаели? Е, ето причините да се притесняваме за язва:

страници

12next ›Последно» Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

за автора

sanaz majd, md

dr.

Contents

Compare listings

Compare